Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfyllda kycklingfiléer med risotto

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

"Låt aldrig risotton vänta på gästerna, låt dem vänta på risotton" lyder ett vist ordspråk från Italien. Riset ska vara mjukt men ändå ha tuggmotstånd. Det kan låta svårt, men låt dig inte avskräckas. Gästerna kommer att tacka dig när du är klar! Ur Allers nr 35/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tillaga risotton. Smält smöret med olivoljan i en kastrull. Lägg i okokt risottoris, finhackad lök och vitlök och låt puttra, men INTE få färg! När riset börjar se genomskinligt ut är det dags att slå på vinet. Rör om och låt vinet koka in.
  2. Tillsätt buljong, litet i taget under omrörning, och låt småputtra. Riset ska bli mjukt men ändå ha en hård kärna. Konsistensen på risotton ska vara ganska lös.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingfiléerna på längden, likt ett hamburgerbröd, och knaperstek baconet. Finhacka sardellerna och fördela tillsammans med bacon, kapris och citronskal på underdelarna av filéerna. Lägg ihop filéerna som en macka och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp litet olja i en stekpanna och stek filépaketen ca 3 minuter på medelvärme på varje sida. De ska få fin färg. Efterstek filéerna i ugnen ca 10 minuter.
  5. Rör ned parmesan och persilja i risotton och servera den till filéerna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marlil 18 december 2009

    Smakade mycket gott. Bytte ut sardellerna mot anjovis men det fungerade utmärkt. Maträtt som verkligen rekomenderas

  • Windh 14 maj 2010

    Mycket lyckatresultat. Detta var min första risotto och den blev kanon (om jag får säga det själv). Tackar så mycket. /J

  • Annapanna82 14 mars 2011

    Jättegod risotto blev det, men skulle dra ned på mängden av buljong, jag använde drygt 5 dl vilket nästan blev för mycket vätska. Tack för receptet =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.