Lyxgrilla med oxfiléspett, inlindade i bacon serverade med klyftpotatis och vitlökskräm.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i 8 skivor och vira baconskivor runt. Fäst med en tandpetare. Marinera köttet i minst 1 timme.
- Klyftpotatis:
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Vänd runt och salta. Rosta ca 20 minuter i 225 grader.
- Vitlökskräm:
Hacka ihop vitlöksklyftorna med saltet till en massa. Blanda med créme fraichen och mjölken. Ställ kallt till servering.
- Torka av köttet lätt och trä upp två skivor på dubbla spett med en tomathalva mellan köttet. Grilla eller stek 2-3 minuter på var sida. Pensla resten av tomaterna med olja och grilla eller stek dem för sig. Salta och peppra.
- Servera spetten med klyftpotatis och vitlökskräm.
Publicerat den
8 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar