Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconinlindade oxfiléspett med klyftpotatis och vitlökskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxgrilla med oxfiléspett, inlindade i bacon serverade med klyftpotatis och vitlökskräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i 8 skivor och vira baconskivor runt. Fäst med en tandpetare. Marinera köttet i minst 1 timme.
  2. Klyftpotatis: Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Vänd runt och salta. Rosta ca 20 minuter i 225 grader.
  3. Vitlökskräm: Hacka ihop vitlöksklyftorna med saltet till en massa. Blanda med créme fraichen och mjölken. Ställ kallt till servering.
  4. Torka av köttet lätt och trä upp två skivor på dubbla spett med en tomathalva mellan köttet. Grilla eller stek 2-3 minuter på var sida. Pensla resten av tomaterna med olja och grilla eller stek dem för sig. Salta och peppra.
  5. Servera spetten med klyftpotatis och vitlökskräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.