Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconkex med olivkräm

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Perfekta att bjuda på till drinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka och knaperstek baconet i stekpannan. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda snabbt ihop bacon, mjöl, socker, smör, ost och äggula till en deg i matberedare. Forma degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och lägg rullen i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop oliver och färskost. Smaka av med svartpeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt. Skär degen i 60 tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills kexen fått lite färg. Låt kallna. Lägg ihop kexen två och två med olivkräm emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.