Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlåda med svamp och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Bråttom, bråttom - inte handlat på ett tag- så jag gjorde som Kajsa "Man tager vad man haver" Varg, och detta blev resultatet. Konsistensen på min blev som en pudding, typ korsning ugnspannkaka/omelett, därför fick den benämningen "låda". Omtyckt blev den i allafall.Måtten är på ett ungefär, eftersom jag inte planerat vad det skulle bli

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacon, lök och svamp. Krydda, slå på grädden och låt puttra ihop med buljongtärningarna och socker.
  2. Vispa under tiden ihop ägg och mjölk med mjölet.( Väljer man det extra ägget kan man minska mjölet, ta hellre i lite vetekli)
  3. Blanda ner hopkoket med äggstanningen och osten, och smaka av om det behövs mer kryddor. Ev avrunda med lite aromat.
  4. Häll i en smord form, lägg äppelskivorna överst, peta ner dom lite annars åker dom upp på ytan och placera formen i mitten på ugnen. Grädda ca 20-30 min (beroende på formens storlek). Gott med lingon till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.