Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlax med gräddstuvad spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemlagat potatismos och ett gott bröd passar bra till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra laxfilén och stryk senap på den välvda sidan. Lägg en skiva bacon på längden över varje laxbit. Vik in ändarna under fisken. Trä ett bambuspett genom varje filé.
  3. Lägg laxen på bakpappersklädd plåt och stek i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är färdig och baconet fått lite färg.
  4. Hacka under tiden schalottenlöken och stek den mjuk i oljan. Blanda i spenaten och grädden och låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med spenaten och citron att pressa över. Potatismos och en skiva ljust bröd smakar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.