Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig filé som serveras med ett krämigt vitt mos. Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa filén, salta och peppra den runtom. Linda baconskivor runt filén. Hetta upp en stekpanna och bryn filén runtom tills den fått färg.
  3. Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen tills filén har en innertemperatur på 65 grader, 15-20 minuter.
  4. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i blomkålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp oljan och fräs pressad vitlök tills den fått lite färg. Ringla vitlöksoljan över purén före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ronnie_G_Andersson 13 april 2016

    Äntligen ett recept där man inte förstör filén med att dela upp den innan eller steka den för länge i ugnen. Förstek med bacon på hög värme sedan in i ugn på 150-175 grader på max 30min. Du har min röst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.