Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad fläskfilé med soltorkade tomater, pesto och ost

(24 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här hade serverade jag på nyårsafton senast, det blev gott med Hasselbackspotatis och grönpepparsås (se recept) till, samt en grillad tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom.
  2. Hacka tomaterna smått, lägg dem i en skål. Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto.
  3. Fyll fläskfilén med röran, linda bacon runt om hela filén. Lägg filén i en form och in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter, vänd efter halva tiden.
  4. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen).

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • styvan 19 april 2009

    Hej! Jag tog mig friheten att ladda upp en bild på den jättegoda fläskfilén. Den ska tillagas många fler gånger. Tack för receptet! /Styvan

  • Namnam1 19 april 2009

    Det var en fin bild, tack! Jag ska försöka lägga upp bilder på mina recept, "problemet" är att jag hinner oftast äta upp dem innan....

  • MariaBergman 28 april 2009

    Detta var jättegott! Dock räckte 20 minuter i ugn inte på långa vägar, jag hade det inne nästan det dubbla innan köttet var klart. Kommer att laga detta igen. 5 stjärnor!

  • Lennart_58 2 september 2009

    Åhh så gott, saftigt krämigt o gott, 5p, tackar tackar.

  • anluk 21 februari 2010

    Helt klart toppbetyg. Underbart gott!!! Använde dock ytterfilé eftersom jag tycker det är både godare och saftigare. Hade potatisklyftor och en god svampsås till. La också in några hela champinjoner runt om filén i ugnen. Vände inte på filén, det gick bra ändå:)

  • anila 23 februari 2010

    Hej! Ska prova detta ikväll :) Är ny här, så fort jag får tid ska jag sätta mig å skriva in en massa recept som jag vill dela med mig av

  • anila 23 februari 2010

    åh vad gott det här va! :)

  • EKC6150 1 april 2010

    Tack för receptet. Den här rätten lagade familjens 12 årige son nästan på egen hand med mycket gott resultat.Ett bra betyg på detta recept ifrån oss lättlagat och gott. Mvh Jocke

  • matskoj 9 maj 2010

    Det här var jättgott! Fast det tog lite längre tid än 20 minuter. (30-35 minuter) Idag måste jag göra ren ugnen, för det sprätte rätt mycket. Men det var det värt =0)

  • Namnam1 11 maj 2010

    Ja ugnstiden verkar en del haft problem med....beror ju på vad ni har för ugnar. När jag gjorde den här till 50 pers på nyårsafton så använde jag en stor varmluftsugn där jag kunde ha 6 plåtar på en gång. ok, det kan säker ta 30-35 minuter, tror iof att hon som tog den dubbla tiden fick en väldigt torr filé och bränt bacon....Kom ihåg, fläskfilé behöver inte vara helt genomstekt!

  • mrsmama 9 september 2010

    Sååå jäkla gott!!! Någonting hela familjen längtar efter att jag ska göra igen och igen och igen... 5+

  • Namnam1 9 september 2010

    Kul att det smakade!

  • soffan10 20 november 2010

    Vad använde du för sorts pesto? Röd eller grön?

  • frida06 6 januari 2011

    Jätte gott. Det tyckte mina gäster oxå. Kommer att göra detta fler ggr. =)

  • Namnam1 7 januari 2011

    Aha, jag använde grön pesto, men ja antar att röd går lika bra

  • LadyBump 8 januari 2011

    Succé! Inspirerad av detta recept gjorde jag en variant av denna rätt till mina gäster igår, men med en italiensk "touch" i stället. Jag fyllde filén med en creme på soltorkade tomater (Zetas) blandad med en stark tomat/chlipesto (Pesto Arrabbiata från Ica) lade på skivad Mozzarella och strösslade över strimlade basilikablad. Sedan lindade jag in den med parmaskinka. Till det serverade jag en Balsamicosås, potatisklyftor och Haricots verts. Det blev mycket uppskattat!

  • The_mama97mia 11 december 2011

    Heja Finspång! Utgick från detta recept men hade inte pesto, och sen bidde det creme bonjour blue cheese ist f västerbotten/riven ost. Sen körde jag på lägre värme - 175 gr. Bakaded potatis i halvor på samma bleck, penslade dom med lite olja o sen på med färsk timjan och flingsalt. Mycket gott. Tyvärr lät jag filén gå lite för länge i ugnen. Nästa gång vet jag bättre!

  • The_mama97mia 11 december 2011

    Glömde visst ge betyg! En klar fempoängare, kommer göra igen!

  • zincis 2 januari 2013

    Lagade till nyårsfesten, lindade växelvis i bacon, Serranoskinka och Parmaskinka (det fanns en förpackning av varje i kylskåpet från "gamla goda tider"). Serverade med "godaste potatisen" (se recept) och grönpepparsås. Det blev JÄTTEGOTT och ganska enkelt att laga.

  • Woppie_my 3 januari 2013

    Helt klart en hitt till nyårs festen. tillsammans med den italienska grönsaksgranängen blev middagen oslagbar :D

  • Lowmo 4 januari 2013

    Kan vara det bästa som hänt sen formfranskan. Kalasbra! =)

  • isakelias 12 januari 2013

    Kan inte annat än att hålla med! Full pott från oss vuxna!

  • mmarabou 24 oktober 2015

    Var hittar jag receptet på grönpepparsåsen?

  • tossan82 19 december 2015

    Otroligt gott! En 5:a från oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.