Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad fläskfilé

Fläskfilé är ett säkert kort när det kommer till bjudmat. På sommaren är fläskfilén perfekt att lägga på grillen och servera med goda röror och grönsaker, men den funkar lika bra att servera under vinterhalvåret då den blir ljuvligt god tillsammans med en krämig och välsmakande gräddsås och klyftpotatis eller potatisgratäng. Prova att baconlinda fläskfilén för att skänka ytterligare smak och saftighet till köttet. En god rätt är baconlindad fläskfilé med ädelostsås. Eller varför inte prova att tillaga baconlindad fläskfilé med frukt, till exempel aprikoser eller äpple? De söta smakerna i frukten gifter sig underbart tillsammans med det salta i baconet!


Linda in filén i bacon och fäst med tandpetare. Bryn filén på medelvärme runt om. Späd med vatten (vin) och efterstek under lock på svag värme ca 10-15 minuter. Köttet ska vara genomstekt men lätt ros...

4

1.Skär köttet i 8 ca 3 cm tjocka skivor. Linda 1 baconskiva runt varje köttbit och fäst med tandpetare.Salta och peppra. 2.Hetta upp matfettet i en het stekpanna så att det får färg och stek köttbit...

20 min
8

Skala och kärna ur äpplena. Tärna dem och stek dem mjuka i smör tillsammans med rosmarinbladen. Låt svalna. Putsa och bryn fläskfiléerna. Skär ett snitt på längden i dem, du ska skära så djupt att...

6

Putsa bort fett och hinnor på filén. Skär ett djupt snitt längs med filén. Blanda matfett, persilja, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen i skåran och tryck ihop filén s...

4

Förväll purjolök och smålök ca 5 minuter i lätt saltat vatten. Låt rinna av. Trä upp gul paprika, korv, röd paprika, fläskfilé, lök, lövbiff, baconlindad purjolök, röd paprika, fläskfilé, gul papri...

4
1

Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén. Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Skär de soltor...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.