Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad, fylld kyckling med pesto, soltorkade tomater och parmesanost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festligt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand.
  3. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater. Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare).
  4. Bryn kycklingen i het panna på båda sidor (inget fett), lägg dem i en ugnssäker form t.ex en glasform. Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen.
  5. Mät upp ca 3 dl vatten i stekpannan, smula ner en hönsbuljong. Låt det koka upp och vispa tills buljongen är helt löst, häll över kycklingen och ställ in formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut formen, häll på matlagningsgrädden och ställ in i ugnen igen i 10 minuter. När det är klart kan man möjligtvis skära kycklingen på hälften. Servera med jasmin ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Du, sorry glömde betyget. Bättre sent än i morgon ha ha. Den var supersmarrig, fem fina feta poäng, tack tack.

  • bettan633 15 november 2009

    Det var riktigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.