Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad kycklingfilé med rotfrukter barigoule

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch hösträtt med mycket smak. Barigoule är helt enkelt att koka in grönsaker i cider eller vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
  3. Skala och skiva morötterna och palsternackor i ca 1½ cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.
  4. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider. Sjud grönsakerna ca 10 minuter.
  5. Kärna ur och tärna äpplena. Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar i grytan och låt koka med 1-2 minuter. Smaka av med salt, örter och ev lite olivolja.
  6. Servera rotfrukterna till kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.