En fräsch hösträtt med mycket smak.
Barigoule är helt enkelt att koka in grönsaker i cider eller vitt vin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
- Skala och skiva morötterna och palsternackor i ca 1½ cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider. Sjud grönsakerna ca 10 minuter.
- Kärna ur och tärna äpplena. Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar i grytan och låt koka med 1-2 minuter. Smaka av med salt, örter och ev lite olivolja.
- Servera rotfrukterna till kycklingen.
Publicerat den
5 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar