Fläskfiléstubbar som passar till ris, potatis, potatisgratäng, klyftpotatis
Instruktioner
- Putsa och skär fläskfilén rakt över i cirka 3 1/2 cm breda stubbar.
- Linda dem runt om, men ej snittytan, med en baconskiva.
- Krydda snittytorna med salt och peppar.
- Bryn först snittytorna vackert bruna och stek sedan baconsidan.
- Fortsätt att eftersteka på svagare värme.
- Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör, salt, peppar och muskot.
- Lägg i brysselkålen och koka den försiktigt enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vätskan.
- Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
- Lägg i halverade champinjoner eller annan svamp i bitar och lite mera smör.
- Låt svampen bli vackert brun.
- Lägg i den avrunna brysselkålen och krydda lite mera.
- Blanda créme fraiche med hackade mejramblad och smaksätt med salt och peppar.
- Klicka lite sås på "det gröna" och garnera med små mejramkvistar.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar