Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade filéstubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfiléstubbar som passar till ris, potatis, potatisgratäng, klyftpotatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär fläskfilén rakt över i cirka 3 1/2 cm breda stubbar.
  2. Linda dem runt om, men ej snittytan, med en baconskiva.
  3. Krydda snittytorna med salt och peppar.
  4. Bryn först snittytorna vackert bruna och stek sedan baconsidan.
  5. Fortsätt att eftersteka på svagare värme.
  6. Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör, salt, peppar och muskot.
  7. Lägg i brysselkålen och koka den försiktigt enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vätskan.
  8. Hacka löken fint och fräs den i lite smör.
  9. Lägg i halverade champinjoner eller annan svamp i bitar och lite mera smör.
  10. Låt svampen bli vackert brun.
  11. Lägg i den avrunna brysselkålen och krydda lite mera.
  12. Blanda créme fraiche med hackade mejramblad och smaksätt med salt och peppar.
  13. Klicka lite sås på "det gröna" och garnera med små mejramkvistar.
  14. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.