- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Färsk sparris smakar underbart. Passar på buffén eller som tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär bort nedersta centimetern på sparrisarna. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola kall i rinnande vatten. Lägg ut sparrissarna tre och tre på en skärbräda.
- Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhuset och skär tomatköttet i tunna stavar.
- Fördela vitlöken, tomaterna och citronskalet på mitten av sparrisen och vira in sparrisen i en skiva bacon. Krydda med svartpeppar. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Blanda crème fraichen med limesaften och skalet.
Servera som tillbehör.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sparris passar till många rätter. Både färska och frysta.
Så gott, perfekt till grillat
Underbar kombination!
det var gott och smakrikt men vi hade bara bacon och sparris men passa lika bra
Det var okay, det fanns tre knippen sparris sammanlagt i hela byn och de var inte särskilt färska, och så råkade jag ha för mycket citronskal, men det vart ändå acceptabelt. Tack för receptet!
Provade denna till förrätt idag. Tyvärr glömde jag att göra såsen, så vi tog färdig vitlökssås i stället. Var gott det med. Betyg av min man 4,2 av 5! Så det var mycket bra(han är ganska hård med betygen, är det bästa hittils:-)) Ett recept som kommer att göras flera gånger. Tack för receptet!