Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade sparrisbuketter

(6 kommentarer)  
Baconlindade sparrisbuketter Baconlindade sparrisbuketter
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Färsk sparris smakar underbart. Passar på buffén eller som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort nedersta centimetern på sparrisarna. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola kall i rinnande vatten. Lägg ut sparrissarna tre och tre på en skärbräda.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhuset och skär tomatköttet i tunna stavar.
  4. Fördela vitlöken, tomaterna och citronskalet på mitten av sparrisen och vira in sparrisen i en skiva bacon. Krydda med svartpeppar. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Blanda crème fraichen med limesaften och skalet. Servera som tillbehör.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ros 27 juni 2008

    Sparris passar till många rätter. Både färska och frysta.

  • sme 25 februari 2009

    Så gott, perfekt till grillat

  • annsiii 1 maj 2009

    Underbar kombination!

  • Arioch 17 augusti 2009

    det var gott och smakrikt men vi hade bara bacon och sparris men passa lika bra

  • lollol 21 juni 2010

    Det var okay, det fanns tre knippen sparris sammanlagt i hela byn och de var inte särskilt färska, och så råkade jag ha för mycket citronskal, men det vart ändå acceptabelt. Tack för receptet!

  • katbeghan 5 augusti 2011

    Provade denna till förrätt idag. Tyvärr glömde jag att göra såsen, så vi tog färdig vitlökssås i stället. Var gott det med. Betyg av min man 4,2 av 5! Så det var mycket bra(han är ganska hård med betygen, är det bästa hittils:-)) Ett recept som kommer att göras flera gånger. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.