Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconpaj med basilika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lätt att göra av Ingredienser som man oftast har hemma. Dessutom är den jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: 1. Mät upp mjölet i en skål . Lägg i kylskåpskallt matfett , skuret i bitar . Finfördela fettet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa . 2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg . 3. Tryck ut den i en vid ugnsfast form så att den täcker hela botten och kanter . 4. Nagga bottnen och förgrädda i ca 10 - 15 minuteri 200 grader .
  2. Fyllning: 1. Skär baconet i tunna strimlor och knaperstek det . Lägg ner finhackade vitlöksklytor och gul lök och mycket fint skuren spansk peppar ( eller sambal oelek) och låt alltsammans steka ca 2 minuter . 2. Fördela baconfräset på botten av pajskalet . Finhacka basilikan och lägg ovanpå . Fördela den rivna osten över . 3. Blanda ägg och grädde och häll över osten . 4. Grädda ca 30minuter i 175 -200 grader .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 6 september 2008

    det var gott, men jag tog sambal ist f spansk peppar o det blev lite för mkt... sen tog jag keso o ägg ej grädde, en dl mjölk. Bacon o vitlök är smaskens.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.