- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Lätt att göra av Ingredienser som man oftast har hemma. Dessutom är den jättegod.
Instruktioner
- Pajdegen:
1. Mät upp mjölet i en skål . Lägg i kylskåpskallt matfett , skuret i bitar .
Finfördela fettet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa .
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
3. Tryck ut den i en vid ugnsfast form så att den täcker hela botten och kanter .
4. Nagga bottnen och förgrädda i ca 10 - 15 minuteri 200 grader .
- Fyllning:
1. Skär baconet i tunna strimlor och knaperstek det . Lägg ner finhackade vitlöksklytor
och gul lök och mycket fint skuren spansk peppar ( eller sambal oelek) och låt alltsammans steka ca 2 minuter .
2. Fördela baconfräset på botten av pajskalet . Finhacka basilikan och lägg ovanpå .
Fördela den rivna osten över .
3. Blanda ägg och grädde och häll över osten .
4. Grädda ca 30minuter i 175 -200 grader .
Publicerat den
5 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
det var gott, men jag tog sambal ist f spansk peppar o det blev lite för mkt... sen tog jag keso o ägg ej grädde, en dl mjölk. Bacon o vitlök är smaskens.