Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconrulader på potatisbädd

 
Baconrulader på potatisbädd Baconrulader på potatisbädd
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott och så har man ju allt färdigt på en gång, bara att sätta sig och äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen i 200 grader.
  2. Skiva tunt den råskalade potatisen och skär purjolöken i 1 cm tjocka skivor. Lägg det sedan i en välsmord form med höga kanter och slå över avsmakad buljong. Täck med ugnsfolie och ställ fatet 20 minuter i 200 graders varm ugn.
  3. Gör baconrulader under tiden. Rör all färs samman med ägget, mosad potatis och så mycket grädde att färsen fortfarande känns fast. Smaka av med kryddor och forma färsen till 8 st rullader och vira en baconskiva om varje.
  4. Tag av foliet från fatet. Lägg i ruladena med baconskarven nedåt. Ställ åter in i ugnen med samma värme co 20-25 minuter eller tills färsen fått fått färg och känns fast. Ös ruladerna då och då under stekningen. Strö osten över ruladerna 10 minuter innan de är helt färdiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.