Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconrullader

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Barnens favoritsås!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ca 800 g tunnt skuren lövbiff av nötkött 2 pkt bacon 1 köttbuljongtärning Salt Svartpeppar (ev vitlökspulver) Vatten Matlagningsgrädde (blir krämigt och gott med grädden från Skånemejerier!) Alt Vispgrädde.. soya vetemjöl
  2. Börja med att lägga baconskivor på det tunnt skurna nötköttet. Rulla ihop köttet till små rullar. Jag brukar fästa ihop varje rulle med en tandpetare alt tråd! Bryn "rulladerna" i het panna/gryta. Får du bacon över brukar jag låta den puttra med i grytan skuren i små små bitar. Krydda med salt och svartpepper (+ev vitlökspulver). Strö över en köttbuljongtärning. Häll på vatten och låt småkoka i ca en timme (tills köttet blir riktigt mört!). Lyft upp rulladerna och plocka bort ev tandpetare/ klipp bort tråd. Red av såsen (vetemjöl o vatten). Blanda i soya för att såsen skall få fin färg samt lite mera smak. Jag brukar servera med pressad potatis, kokta grönsaker alt sallad och lingonsylt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikkos40 26 oktober 2008

    Har nu ätit dina baconrullader,barnen och även vi vart förtjusta i dem,kommer säkkert flera gånger på vårt lunchbord

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.