Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconrullader med purjolökspotatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärsen smaksatte jag med lite ansjovis och virade sedan en baconskiva runt varje rullad. Potatis, purjo, baconrullader – allt åkte in i ugnen på en gång och blev färdigt på ungefär trekvart. Tomatsallad smakade gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa eller riv potatisen och blanda den med färs, skorpmjöl, vatten, ansjovis och kryddor. Låt färsen stå ca 10 min och stek ev ett smakprov.
  2. Forma avlånga bullar och rulla en baconskiva runtom varje.
  3. Lägg en bädd av potatisskivorna i en välsmord eldfast form. Salta och strö 3/4 av purjolöken över.
  4. Lägg baconrulladerna, med skarven nedåt, på potatisbädden och salt in formen i ugnen ca 45 min eller tills potatisen och köttet känns väl genomgräddade. Späd med buljong några gånger under stekningen så att ratten inte blir torr.
  5. Strö riven ost över rätten och låt den vara ytterligare några minuter i ugnen.
  6. Garnera till serveringen med resten av det purjogröna.
  7. Ugnstemperatur: 200°

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 19 oktober 2008

    Supergott var det här. Jag använde anjoviskryddad sillfilé. Kommer att göras fler gånger..

  • Receptglad 11 mars 2017

    Väldigt gott och jättebra med allt i ett. Kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.