Köttfärsen smaksatte jag med lite ansjovis och virade sedan en baconskiva runt varje rullad. Potatis, purjo, baconrullader – allt åkte in i ugnen på en gång och blev färdigt på ungefär trekvart. Tomatsallad smakade gott till.
Instruktioner
- Mosa eller riv potatisen och blanda den med färs, skorpmjöl, vatten, ansjovis och kryddor. Låt färsen stå ca 10 min och stek ev ett smakprov.
- Forma avlånga bullar och rulla en baconskiva runtom varje.
- Lägg en bädd av potatisskivorna i en välsmord eldfast form. Salta och strö 3/4 av purjolöken över.
- Lägg baconrulladerna, med skarven nedåt, på potatisbädden och salt in formen i ugnen ca 45 min eller tills potatisen och köttet känns väl genomgräddade. Späd med buljong några gånger under stekningen så att ratten inte blir torr.
- Strö riven ost över rätten och låt den vara ytterligare några minuter i ugnen.
- Garnera till serveringen med resten av det purjogröna.
- Ugnstemperatur: 200°
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott var det här. Jag använde anjoviskryddad sillfilé. Kommer att göras fler gånger..
Väldigt gott och jättebra med allt i ett. Kommer att göras fler gånger.