De här medaljongerna omsluts av bacon som ger dem både smak och saftighet under stekningen.
Instruktioner
- Dela fläskfilén i åtta lika tjocka medaljonger. Rulla in varje fläskmedaljong i en skiva bacon och fäst med tandpetare om det behövs. Krydda med svartpeppar på båda sidor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i fläskmedaljonerna i omgångar om det behövs och stek cirka 5 minuter på varje sida, tills väl brynta. Ställ försiktigt fläskmedaljongerna på kanten och stek cirka 3 minuter runtom tills baconet är helt brynt. Ta upp medaljongerna ur stekpannan. Håll dem varma.
- Spara 1 msk fett i stekpannan, häll ut resten. Smält smöret och rör ner vinägern. Låt sjuda 30 sekunder under omrörning. Tillsätt buljong, lönnsirap och rosmarin. Koka upp under omrörning. Sänk sedan till medellåg värme. Låt sjuda ca 3 minuter på svag värme tills såsen har tjocknat något. Lägg fläskmedaljongerna i såsen och vänd dem så att de är täckta av sås. Låt sjuda 2 minuter cirka tills medaljongerna är genomvarma. Ta bort tandpetarna och servera med såsen.
Publicerat den
20 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gick bra med honung när man inte hade lönnsirap hemma.