Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En klassiker från Alsace i Frankrike. Planera i god tid - det här är ingen snabbmat. Köttet ska marineras ett dygn och grytan tillagas minst ett par timmar i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora kalopsbitar. Blanda med löken och kryddorna utom salt. Häll på vinet och pressa ner köttet med en tallrik så att vinet täcker. Ställ i kylen i ett dygn.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor.
  3. Varva potatis, salt samt kött- och lökblandning i en gryta med tättslutande lock som tål att stå i ugnen. Slå över marinaden och lägg på locket.
  4. Ställ grytan längst ner i ugnen 2 1/2 timme. Servera direkt ur grytan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.