Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bär- och citronpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Underbar paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Svep in i plast och låt vila i kylen minst 2 timmar. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och klä en form med löstagbar kant. Baka pajskalet i 170° varm ugn, 10-12 minuter.
  2. Rör socker, ägg och äggula till en jämn smet. Tillsätt grädde och citron- och limesaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i 120° varm ugn tills smeten stelnat.
  3. Blanda rivet limeskal med lite socker. Garnera citronpajen med bären och strö över lite limesocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.