Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bär och marängstubbe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Enkel att göra och brukar uppskattas av stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna (OBS! det blir ett tunt lager)
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund. Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan.
  3. Grädda i ugnen ca 20 min.
  4. Lyft pappret med kakan ur långpannan. Låt kakan kallna övertäckt på galler.
  5. Vispa grädden (eller vaniljvispen) och blanda i bären. Vänd kakan upp och ner (med hjälp av ett till bakplåtspapper) och ta bort bakplåtspappret.
  6. Bred bärblandningen över kakan och rulla ihop som en rulltårta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annis70 6 maj 2012

    Vilken ugstemp. ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.