Enkel att göra och brukar uppskattas av stora och små.
Instruktioner
- Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna (OBS! det blir ett tunt lager)
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund.
Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan.
- Grädda i ugnen ca 20 min.
- Lyft pappret med kakan ur långpannan.
Låt kakan kallna övertäckt på galler.
- Vispa grädden (eller vaniljvispen) och blanda i bären.
Vänd kakan upp och ner (med hjälp av ett till bakplåtspapper) och ta bort bakplåtspappret.
- Bred bärblandningen över kakan och rulla ihop som en rulltårta.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken ugstemp. ska det vara?