Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärdröm

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Underbar tårta med lite kladdig browniebotten och en ljuvlig bärmousse. En riktig bärdröm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och hackad choklad i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Vänd i mjöl och chokladsmöret i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna. Ta bort kanten på formen.
  4. Vispa äggvita med 1 tsk socker till ett fast skum i en torr bunke, gärna av rostfritt stål. Blanda 1½ dl socker och vatten i en kastrull och värm till 122 grader. Häll den varma sockerlagen i en fin stråle ner i äggvitan medan du vispar försiktigt. Vispa sedan rejält till ett fast skum. Fortsätt vispa tills marängen svalnat, 5-10 minuter.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa grädden fluffig. Mixa bären till en puré. sila ev av kärnorna genom en finmaskig sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull. Blanda ner gelatinet i bärpurén under omrörning. Vänd sedan försiktigt ihop den med marängen till en slät smet. Vänd därefter ner grädden.
  6. Diska kanten på formen. Sätt ihop springformen. Lägg kakan i botten. Täck gärna kanten av springformen med remsor av bakplåtspapper eller plastfolie. Fyll formen med bärmousse och låt stå kallt i minst 3 timmar.
  7. Ta bort formens kant och plastfolie och garnera tårtan med färska bär vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.