Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärfylld rör-ihop-kaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Enkel och god bärkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Kläm fast ett bakplåtspapper över botten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smörj och bröa insidan av kanten.
  3. Rör ihop alla ingredienser till kaksmeten. Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är färdiggräddad. Låt kakan svalna i formen.
  4. Toppa kakan med bär och sikta över florsocker inför serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.