Med hjälp av fettsnål färskost och socker i måttliga mängder blir detta en rulltårta som gränsar till det nyttiga.
Instruktioner
- Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Mosa jordgubbar och blanda med socker och kvarg. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i lite av kvargen i en kastrull under omrörning. Blanda ut med resten av kvargen och häll i bären. Ställ i kylen ca 1 timme.
- Kaka:
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner karamellfärg. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll ut smeten tunt och jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
- Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under en plåt.
- Lägg ut ett tjockt lager med fyllning. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Stoppa in kakan i frysen en timme innan den skärs upp så blir den stabilare.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar