Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärfylld rulltårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Med hjälp av fettsnål färskost och socker i måttliga mängder blir detta en rulltårta som gränsar till det nyttiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Mosa jordgubbar och blanda med socker och kvarg. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i lite av kvargen i en kastrull under omrörning. Blanda ut med resten av kvargen och häll i bären. Ställ i kylen ca 1 timme.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner karamellfärg. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll ut smeten tunt och jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
  3. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under en plåt.
  4. Lägg ut ett tjockt lager med fyllning. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Stoppa in kakan i frysen en timme innan den skärs upp så blir den stabilare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.