Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärfyllda vetebullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa härliga vetebullar blir extra saftiga och goda av fyllningen. Bären ger bullarna en spännande friskhet. Passa på att njuta dem medan de är ljumna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll ner salt och socker och rör ut jästen med det.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm tills mjölken är fingervarm, 37 grader. Häll den varma mjölken i bunken med jästen och rör om.
  3. Blanda ner mjöl och kardemumma. Arbeta ihop till en smidig deg och låt degen jäsa i en timma.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degbiten, ca 30x50 cm, på ett mjölat bakbord.
  5. Strö strösocker och vaniljsocker över bären. Bred hälften av det mjuka smöret över degrektangeln och fördela hälften av bären på ovanpå.
  6. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär den i 15 bitar, 1-2 cm tjocka, Upprepa med den andra degbiten.
  7. Lägg bullarna i bullformar av papper på en plåt. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.