Dessa härliga vetebullar blir extra saftiga och goda av fyllningen. Bären ger bullarna en spännande friskhet. Passa på att njuta dem medan de är ljumna!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll ner salt och socker och rör ut jästen med det.
- Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Värm tills mjölken är fingervarm, 37 grader. Häll den varma mjölken i bunken med jästen och rör om.
- Blanda ner mjöl och kardemumma. Arbeta ihop till en smidig deg och låt degen jäsa i en timma.
- Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degbiten, ca 30x50 cm, på ett mjölat bakbord.
- Strö strösocker och vaniljsocker över bären. Bred hälften av det mjuka smöret över degrektangeln och fördela hälften av bären på ovanpå.
- Rulla ihop degen till en lång rulle och skär den i 15 bitar, 1-2 cm tjocka, Upprepa med den andra degbiten.
- Lägg bullarna i bullformar av papper på en plåt. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar