Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärgömma under mandeltäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt ställe att "gömma" sommarens frysta bär. Blunda, njut och minns soliga sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Låt djupfrysta bär tina lite. Fördela bären i fyra portionsskålar eller en större form. Pressa över citronsaften.
  3. Hacka mandeln grovt och mal hasselnötterna. Blanda med havregrynen i en skål.
  4. Skär smöret i små tärningar.Lägg det i skålen och nyp samman med fingrarna till en smuldeg. Rör ner sockret. Fördela massan över bären.
  5. Grädda bärformarna mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annafbg 16 april 2009

    Verkligen gott! Mycket godare än vanlig smulpaj, det här kommer jag definitivt att göra många, många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.