Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärkaka med frosting

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har inte test denna kaka själv, men den ser god ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungnen på 175 g. klä en 1½ - litersform med bakpapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt i chokladen. Låt den svalna.
  3. Blanda sockert, vaniljsocker, salt, och mjölet och rör ihop det med chokladsmältet. Rör i ägget och det rivna citronskalet.
  4. Fyll sedan formen och baka i ugnen i ca 20 min. Kolla med en sticka att kakan är genombakad. Låt kakan svalna helt i formen.
  5. Rör ihop florsockret och cream cheesen till en slät glasyr.
  6. Lossa därefter kakan från bakpapperet och bre över glasyren i ett tjockt lager.
  7. Dela kakan på längden och skär den sedan 5 gånger tvärsöver till 10 bitar. Dekorera slutligen med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.