Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärkokott à la Malta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris a la malta variant

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka mandeln. Blanda risgrynsgröt med rivet skal och juice från limen, mandel och vaniljsocker i en skål.
  2. Pressa ner bären i formarna tills de är drygt halvfulla. Fyll sedan formarna ända upp med risgrynsgrötsblandningen och jämna till ytan med t ex en smörkniv.
  3. Strö 1/2 msk socker över varje form. Ställ formarna på aluminiumfolie eller annat värmetåligt underlag. Bränn kokotterna med en brännare tills sockret karamelliserats och fått en hård yta. Det går också att använda grillen på ugnen om du saknar brännare. Servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.