Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärkuvert

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Dessa små fyllda vetebröd är utbakade i form av kuvert. Bärkuverten ser både eleganta ut och smakar underbart gott. Servera kuverten nygräddade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker pösigt. Blanda i ägget. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och mjölken i smeten. Arbeta samman allt till en smidig deg för hand eller i maskin.
  2. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 36x36 cm. Dela plattan i 9 rutor, 12x12 cm. Lägg en klick sylt i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  3. Vik rutorna precis som ett kuvert. Tänk på att fyllningen ska titta fram lite, men inte rinna ut. Tryck till lite extra på mitten där de fyra hörnen möts.
  4. Lägg kuverten på en bakpappersklädd plåt. Pensla kuverten med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kuverten mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.