Dessa små fyllda vetebröd är utbakade i form av kuvert. Bärkuverten ser både eleganta ut och smakar underbart gott. Servera kuverten nygräddade.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker pösigt. Blanda i ägget. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och mjölken i smeten. Arbeta samman allt till en smidig deg för hand eller i maskin.
- Kavla ut degen till en kvadrat, ca 36x36 cm. Dela plattan i 9 rutor, 12x12 cm. Lägg en klick sylt i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Vik rutorna precis som ett kuvert. Tänk på att fyllningen ska titta fram lite, men inte rinna ut. Tryck till lite extra på mitten där de fyra hörnen möts.
- Lägg kuverten på en bakpappersklädd plåt. Pensla kuverten med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kuverten mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
29 mars 2008
Skriv kommentar