Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärmoussetårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ljuvlig tårta som kan göras utan att använda ugnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram hallonen ur frysen. Smält fettet. Krossa kexen fint i Tex. matberedare. Blanda dem med smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Hetta upp 1½ dl av mellangrädden till strax under kokpunkten, tag av från värmen. Låt gelatinet rinna av och lägg det att smälta i grädden, rör om. Ställ att svalna lite.
  3. Rör samman färskost, socker, skal och saft från apelsinen. Blanda i den avsvalnade gelatingrädden och hallonen. Det gör inget om de går sönder lite grann.
  4. Vispa resten av mellangrädde och vispgrädden och blanda ner den. Häll blandningen i formen och ställ kallt, gärna över natten.
  5. Lossa med en kniv runt kanten och tag bort den. Garnera med färska bär och pudra ev. över med florsocker.

Kommentarer (1)

  • Duvdrottningen 11 maj 2009

    Det här var jättegott!! Har länge letat efter ett recept på en bra moussetårta och funnit det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.