Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärmuffins med hallonsås

 
Skriv ut

Vaniljarom i påse av märket Dr Oetker finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Kan ersättas med vanilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen och vanilj. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Vänd försiktigt ner bären. Fyll muffinsformar till 2/3 och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
  2. Lägg 100 g av hallonen till såsen åt sidan. Mixa resten med hallonsaften och sila den sedan genom en finmaskig sil. Blanda med de hela hallonen. servera såsen till muffinsen och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.