Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Världens godaste pajdeg. Om man gör lite extra deg så kan man smula lite över kakan innan gräddning (ganska stora smulbitar är gott) . Gör 4-dubbel sats till en stor långpanna/ugnsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret och låt det svalna lite. Rör sedan ner smöret i mjölblandningen, och arbeta ihop det till en smidig deg.
  2. 2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajdegen i 200 grader i 10 minuter.
  3. 3. Blanda bär, socker och potatismjöl i en skål. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. (Strö eventuellt över lite pajdegs smulor.)
  4. 4. Grädda pajen med fyllning, i 200 grader i 20 minuter till.
  5. 5. servera gärna kall vaniljsås till

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Myggan-65 27 juli 2009

    Jättegott!! Det enda jag ändrade var att jag tog mer bär, ca 4-5 dl bär och jag hade väl ca 1,5 dl hallon och resten blåbär.

  • Marita 19 oktober 2009

    Detta var en mycket god paj och även ett plus att den var enkel. Även jag tog mer bär, men det är ju en smaksak.

  • mulle640 5 juni 2011

    jättegod och enkel att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.