Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj med gräddfil

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mycket god allt-i-ett paj där man kan välja sina favoritbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker,tillsätt ägget samt mjöl och bakpulver blandat.Blanda ihop. Det blir en ganska kletig pajdeg. Tryck med mjölad hand ut degen på botten och på sidorna av en pajform(ca 24 cm diam.) med löstagbar kant.
  2. Lägg på ca 1/2 l bär tex vinbär,hallon,blåbär,rabarber ........ja,välj själv.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den över bären.
  4. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • prosim 13 juni 2010

    Hej! Bäst att skicka receptet redan idag, så jag inte hinner glömma. I den här versionen av receptet står det inget om att smörja formen, men det ska man göra innan man plattar ut degen i den, så det blir lätt att få loss pajen. Men man behöver inte bröa formen,. Lycka till och låt dig väl smaka!

  • anenik 13 juni 2010

    Har gjort den här pajen många gånger och brukar inte behöva smörja formen.Om man vill kan man naturligtvis göra det ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.