Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärtårta

 
Skriv ut

Kakor med havregryn är billiga och goda. Detta är en god desserttårta, som går fort att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, mjöl och socker.
  2. Finfördela matfettet i mjölblandningen med fingertopparna eller med en gaffel. Det ska bli en grynig massa.
  3. Tryck ut massan i en pajform ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda degskalet i ugn vid 200 grader i 15-20 minuter.
  5. Blanda under tiden bär och socker (gärna i mixer) tills sockret löst sig. Låt blandningen stå kallt en stund.
  6. Fyll pajskalet med bärmassan. Servera gräddfilen eller Crème fraiche till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.