Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärtårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Låt tårtan bli en läcker avslutning på middagen tillsammans med en kopp gott kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet och rör om.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan vila någon minut innan den stjälps upp och får kallna.
  3. Gör under tiden fyllningen. Lägg alla ingredienserna utom vaniljsocker och hallonsylt i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Tag kastrullen från värmen och smaksätt krämen med vaniljsocker. Låt den kallna.
  4. Dela kakan i 2 bottnar. Bred hallonsylten över den ena bottnen och fördela vaniljkrämen ovanpå. Täck med den andra bottnen och låt tårtan stå en stund.
  5. Riv mandelmassan och arbeta den smidig tillsammans med äggvita. Bred ca 2/3 av mandelmassan över och runtom hela tårtan. Spritsa resten som en rand runtom tårtan. Tryck fast mandelspånen på tårtkanten.
  6. Grädda kakan på nytt mitt i 225° varm ugn.
  7. Rensa bären och lägg dem över tårtan Blanda gelésocker multi och saft i en kastrull. Låt det koka 1/2-1 minut. Låt det svalna något. Skeda gelén över bären.
  8. Förvara tårtan kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.