- Serverar: 14 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Ta de bär som finns efter årstid till garneringen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna med kardemumma och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggpöset. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bottnen kallna innan den delas till tre bottnar.
- Fyllning: Blanda ägg, mjölk, marmelad, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Låt kallna.
- Snoppa och mosa jordgubbarna med en gaffel tillsammans med sockret. Vispa grädden fast och blanda ihop med ingefärskrämen.
- Lägg ihop bottnarna med ingefärskräm och mosade jordgubbar mellan varje lager. Vispa grädden till garnering. Bred grädden på och runt om tårtan.
- Skiva jordgubbarna och garnera tårtan med jordgubbar, körsbär och vinbär. Garnera eventuellt tårtan med en liten rosenknopp mitt på.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar