Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa blåbärspajen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbar!!!! Chokladen gör pajen en aning speciell, men den går självklart också att utesluta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål. Kör blandningen till en deg i matberedare eller med elvisp.
  2. Häll blåbären i en smord pajform och smula över degen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Grovhacka chokladen och strö den över pajen när ca 10 minuter av tiden återstår.
  3. Servera med grädde eller vaniljglass, och gärna salta cashewnötter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • stinta 2 november 2008

    Den här pajen blev full pott påhalloweenbordet. Jättegott!! Men nåt fel gjorde jag, fast det smakade bra, det där med att "smula" degen över blåbären det kunde jag glömma. Det blev en kletig deg. Men det funka ändå Tack /Anitha

  • lena4 20 mars 2010

    Den här va jättegod. Godast ljummen tyckte jag med glass till. Kommer att göras fler gånger, en femma i betyg. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.