Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa bönsoppan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finrivet citronskal och rikligt med vitlök ger en härlig smak till den här lättlagade bönsoppan. De flesta ingredienserna brukar finnas i skafferiet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av vattnet från bönorna och spola dem med kallt vatten.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lökhacket lite lätt utan att det tar färg.
  3. Häll på tomaterna och buljongen. Tillsätt lagerbladen och tomatpurén. Låt soppan småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt bönerna och låt soppan bli varm.
  4. Smaka av med citronskalet, salt och peppar. Garnera soppan med färsk persilja och servera ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.