- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vad ska vi äta till köttet? Denna ständiga fråga. Prova något nytt och gratinera den bakade potatisen med en medelhavsinspirerad fyllning. I USA kallas det stuffed potatoes eller Idaho potatoes när man eftergratinerar med fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på grill, 200 grader.
- Tvätta potatisarna och stick ett par hål i dem med en gaffel. Kör dem på maxeffekt i micron i cirka 15 minuter.
- Under tiden. Finhacka bacon- eller skinkskivorna. Hacka de soltorkade tomaterna och gör kuber av fetaosten.
- Ta ut potatisarna och låt svalna kort. Dela varje potatis i två delar och gröp ur inkråmet med en sked. Var försiktig så att potatisskalen inte går sönder.
- Blanda potatisinkråmet med fetaosten, de soltorkade tomaterna, skinkan/baconen och salt och peppar. Smaka av. Fyll potatisskalen med potatisblandningen och strö över riven ost.
- Gratinera på grill i ugnen i 200 grader tills de fått färg, ca 15 minuter.
- Potatisen passar gott till såväl kött och fisk som kyckling och som ensamrätt.
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar