Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa kladdkakan med jordnötsglasyr

(9 kommentarer)  
Skriv ut

Kletig kladdkaka i kombination med söt/salt jordnötsfrosting. Kan inte komma på en godare kombination! Jag vet inte hur många som har frågat efter receptet efter att ha avnjutit denna läckerbit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-15 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
  5. Glasyr: Blanda florsocker, jordnötssmör, hackade jordnötter och ev. vatten om smeten är för tjock. Låt kakan svalna och bre på glasyren.
  6. Riv gärna lite mörk choklad över innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • gb1977 24 maj 2009

    Hade med mig den här kakan idag till ett 35 års kalas, det blev väldigt uppskattat. Hela kakan gick åt. Det blir en till när sambon fyller 30. Tack för receptet!!

  • kross 10 juni 2009

    Denna kaka blev en klar hit på min sons kalas. Den fick ett nytt namn av mammorna "PMS-kaka", för att den har allt en kvinna kan begära . Tackar så mycket för ett kanonrecept.

  • didi74 9 juli 2009

    Denna får man ju testa en dag

  • tulipan 16 november 2009

    Måste säga att jag tvekade inför denna kakan med sött och salt. Men jösses va god den var. Smakade lite som en snickers kaka :)

  • viviwallin 17 november 2009

    Kul att ni gillar receptet! Sött och salt i efterrätter och kakor kan låta lite konstigt, men de allra flesta färdigproducerade sötsaker ser faktiskt ut på det sättet. Har ni kollat på innehållsdeklarationen på Daim t.ex. En hel del salt!

  • gunillawestrin 5 april 2010

    Jättegod kaka! Räcker inte till så många för den är så god :)

  • lojohagu 19 januari 2011

    Måste provas, men hur stor form ska man ha?

  • gottgris 10 februari 2011

    Jättesmarrig

  • MathildaJerner 17 augusti 2011

    Alldeles för söt för min smak, men supergod med en liten bit.. men gillar man supersöta bakverk så blir nog denna en hit, annars ett bra recpet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.