- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Morotskakan är utan mjöl och helt underbart saftig. Dessutom enkel att göra. Jag lovar att den blir en favorit!
Instruktioner
- Ta ut smöret och Philadelphiaosten ur kylen. Riv morötterna och bröa formen.
- Vispa ägg och socker, sen mandelmjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Tills sist matolja och rivna morötter. Häll smeten i den bröade formen och baka i 45 minuter på 175 grader. Har du en AGA-spis passar den vanliga ugnen, topp höger, bäst.
- När smöret blivit rumsvarmt - vispa ihop alla ingredienser utom mandelspån till en icing. När kakan är klar och svalnad, vänd den upp och ner och bred över icing. Strö på mandel.
Publicerat den
17 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god och saftig morotskaka. Kommer att göra den fler gånger. Tack för receptet! :) // Kerstin
Ströbröd i en glutenfri kaka? Kan bli jobbigt!
Det finns ju ströbröd av majs