Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa ostpajen

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här receptet hittade jag för några år sen i Allt om Mat. Det är verkligen en jättegod paj som passar såväl som ensamrätt med en krispig sallad till, som till buffébordet. Enkel att göra dessutom, fastän den smakar "lyxigt"!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen till botten och kant i en form ca 25 cm i diameter. Behöver inte förgräddas.
  2. Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, gräddfil, salt och peppar och häll över osten. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 40 minuter. Sen är det bara att njuta!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kossan 7 augusti 2008

    Tack för ett bra recept.

  • PinkLadie 27 augusti 2008

    Verkligen jättegod! Rekommenderas! Bjuder på en bild oxå...

  • delse81 30 juli 2009

    Ja den var verkligen den bästa! Smarr=) Tusen tack för receptet!

  • Cornelia123 17 januari 2013

    Jättegott

  • Cornelia123 22 januari 2013

    Den absolut godaste ostpajen jag ätit. Lite annorlunda konsistens. Mjukare än vanligt, men det var väldigt gott. Vi hade dinkelmjöl fullkorn i degen och det smakade nästan som digestivekexbotten. Smarrigt. Angela

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.