Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa ostsåsen

 
Bästa ostsåsen
Skriv ut

Hemligheten bakom en riktigt god och stabil ostsås som inte blir grynig, klumpig eller flottig stavas citronsyra och bikarbonat. Dessa ingredienser får proteinerna och fetterna i osten att bli bästa kompisar. Ostsåsen passar perfekt till nachos eller ostfonduen. Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös citronsyra och bikarbonat i vinet. Eftersom blandningen bubblar mycket är det bra med en hög kastrull. Hetta upp tills såsen sjuder. Tillsätt salt och riven ost under ständig omrörning tills det blir en tjock och fin ostsås – men koka inte. Servera gärna ostsåsen till Nachostallrik.
  2. Tips? Genom att låta ev överbliven ostsås att stelna i en form får du en perfekt hamburgerost. Smaksätt gärna med örtkryddor eller chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.