Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

 • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

går att ha i kylen fram till användning (har ej testat detta själv ännu)

Ingredienser

Instruktioner

 1. Det här receptet kan halveras, men var noga med att inte ta för mycket jäst. (Hellre för lite.) Med bara lite jäst kan degen formas till bullar och vänta i kylen tills det är dags att baka ut dem. Har du ingen köksassistent så går det naturligtvis att knåda manuellt, men det är tungt eftersom degen ska knådas länge.
 2. Lös upp jästen i 2 1/2 dl ljummet vatten i köksassistentens degskål. Tillsätt nästan allt mjöl och kör i 2 minuter. Tillsätt resterande mjöl, salt och olja och kör i cirka 10 minuter. Lägg degen på mjölat bakbord och dela upp den i 2–3 lika stora delar. Forma varje del till en rund bulle och lägg i kylskåpet tills det är dags att baka ut dem. (Här kan de ligga i flera timmar om så behövs.) Sätt ugnen på 250°. Kavla ut varje bulle på mjölat bakbord. Fördela påläggen och grädda i 12–15 minuter

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • enAnnan 27 mars 2008

  Precis så här gör jag min deg! Fast jag gör en större sats och fryser in färdigkavlade pizzabottnar med smörgåspapper emellan. Perfekt till nästa gång, behöver man inte dega varje gång. :)

 • zudette 2 augusti 2008

  En mycket bra deg! Enkel att göra med assistenten och väldigt enkel att kavla ut! Vi använde hela degen till en stor bakplåtspizza och det tyckte vi blev perfekt!

 • soccermum 5 november 2011

  Räckte till en stor och en lite mindre pizzabotten, dvs räckte till ca 5 personer :) Tack för tipset att frysa in bottnar-det testar jag nu med den mindre av de två pizzorna (gjorde en stor rund botten som kommer räcka till två personer av degen som blev över när jag kavlat ut en hel stor plåt med pizzadeg) TIPS! Sätt in ugnsplåten i ugnen och värm innan du lägger på pizzan :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.