Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa saffransbullarna.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Ett måste till adventskaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till "fingervarmt".
  2. Rör ut jästen med lite degspad, tillsätt saffran (som stötts i mortel tillsammans med sockerbiten) socker, salt, sedan resten av degspadet samt mjöl. Arbetas till en blank deg som släpper bunken. Täck över bunken och låt jäsa 30-40 min.
  3. Efter jäsningen arbetas degen smidig, på bakbord eller i maskin.
  4. Kavla ut, bred på mandelmassan som rivits och blandats med det mjuka smöret.
  5. Rulla ihop till bullar, lägg i pappersform, pensla och strö på pärlsocker.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Grädda i 250 grader i 6-8 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenasj65 28 november 2013

    Så goda så goda. Tog med till jobbet, de ville ha receptet! 5-poängare!

  • mattemattt 3 december 2013

    Tack....det var jättegoda bullar...! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.