Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa sockerbullarna

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Dessa blir fantastiska! Jag har både sylt och marsan i mina och det skäms jag inte för. Smaskens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader.
  2. Smält smöret och häll på mjölken till 37 grader. Häll vätskan på den söndersmulade jästen, och rör till en jämn smet.
  3. Blanda i saltet, hjorthornsaltet och sockret.
  4. Häll i ägg och vetemjöl.
  5. Arbeta degen. Den ska vara smidig och hanterbar. Lös men inte för lös.
  6. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
  7. Härefter ta ut ca 35 bullar som kavlas ut och en klick valfri fyllning lägges på mitten. Knip ihop och ställ dem på plåt med den hopknipta sidan nedåt.
  8. Låt bullarna jäsa under duk ca 40 min.
  9. Grädda i ugn 250 grader ca 8-10 min. Håll koll så de inte tar för mycket färg. Ta ut, låt svalna,
  10. Om du ska frysa bullarna så gör det nu. Vid servering smält smör och pensla bullarna med. Doppa dem sedan i strösocker och servera!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.