- Serverar: 35 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Dessa blir fantastiska! Jag har både sylt och marsan i mina och det skäms jag inte för. Smaskens.
Instruktioner
- Ugn: 250 grader.
- Smält smöret och häll på mjölken till 37 grader.
Häll vätskan på den söndersmulade jästen, och rör till en jämn smet.
- Blanda i saltet, hjorthornsaltet och sockret.
- Häll i ägg och vetemjöl.
- Arbeta degen. Den ska vara smidig och hanterbar. Lös men inte för lös.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Härefter ta ut ca 35 bullar som kavlas ut och en klick valfri fyllning lägges på mitten.
Knip ihop och ställ dem på plåt med den hopknipta sidan nedåt.
- Låt bullarna jäsa under duk ca 40 min.
- Grädda i ugn 250 grader ca 8-10 min. Håll koll så de inte tar för mycket färg.
Ta ut, låt svalna,
- Om du ska frysa bullarna så gör det nu.
Vid servering smält smör och pensla bullarna med. Doppa dem sedan i strösocker och servera!!!!
Publicerat den
3 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar