Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa sockerkakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kan sparas länge, utan att den blir torr och tappar smaken. Går även att frysa, ta fram och skära enstaka skivor. Fryser inte så hårt som andra sockerkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna 15 minuter (jag använder matberedaren). Tillsätt det smälta smöret och det kokande vattnet, därefter mjöl blandat med bakpulver. Häll i en smord, bröad form, gärna en som rymmer 2 liter, för det brukar bli mycket kaka av det här receptet.
  2. Grädda i 175 grader, (jag brukar sänka graderna när kakan har fått färg, efter ca 30-40 minuter. Kakan skall vara helt torr när den är färdig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CarroLine 9 november 2008

    Supergod och enkel sockerkaka. Har gjort den flera gånger och den blir lika bra varje gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.