Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa tårtbotten utan fett

(11 kommentarer)  
 • Serverar: 8-10 portioner
 • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här den absolut enklaste och godaste tårtbotten. Har fått den av min goda vän Erika D. Absolut enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten. Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Tillsätt det kokande vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen (2 liters form ) och grädda i nedre delen av ugnen. Gräddas cirka 30 minuter i 175 - 200 * grader. Minska värmen i slutet av gräddningen annars bränns tårtbotten. Låt botten svalna. Dela den sedan så du får tre 'bottnar' och lägg emellan dina favoritmellanlägg mellan två av dom, t.ex valiljkräm och hallon+grädde. Lägg en 'botten' överst och garnera sedan efter önskmål med t.ex grädde och färska bär. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (11)

 • eric_jonas 23 mars 2008

  Den här sockerkakan är toppen till tårtbottnar, jag har bakat den i 5-6 år till våra tårtbottnar. Det är ett gammalt ICA-recept. Jag brukar för det mesta ta 2 delar vaniljkräm och en del vispat grädde i bottenfyllningen, tycker Du om annanas så ta gärna krossad annanas i den här krämfyllningen. Det övre lagret brukar jag ha hårt vispad grädde och en mixad röd bärsylt, gärna lingon eller hallon, men gör inte fyllningen för söt. Efter ihopläggningen av de tre bottnarna brukar jag göra en ytlig överdragning med grädde/vaniljkrämen, sedan klär jag hela tårtan med gladdpack och låter den stå över natten och safta sig. Efter en natt så slutgarnerar jag den efter årstid och smak och beroende till vilket ändamål tårtan skall användas. Lycka till!

 • Kickan-62 9 april 2008

  Den här tårbotten brukar jag alltid göra, den är toppen!!

 • borghild 13 juni 2008

  Den bästa sockerkaka som jag gjor till tårta, den blev hög och fin. tack så mycket Gittan Magaji

 • Mellanbellan 20 juni 2009

  Denna blev min räddning igår när det inte fanns en tårtbotten att köpa i hela stan. Den blev hög och jämn och tårtan blev jättegod. Trevlig Midsommar

 • jimboz 27 februari 2010

  Fantastiskt god botten....Den kan verkligen rekommenderas till alla er som hyllar fest och födelsedagar....

 • mr_dragonfoot 22 mars 2010

  Mr Dragonfoots fru här ;) Tack för detta recept som blev kanon bra! Kommer aldrig mer köpa färdig tårtbotten :P Kramiz Mrs Dragonfoot

 • toulasim 27 maj 2010

  Detta receptet star pa det fardiga marsipan locket som finns o kopa till prinsesstarta. Fick det for nagra ar sedan o har aldrig gjort nan annan tartbotten helt super!!!

 • PaulaPudding 1 april 2011

  Tack snälla du för att du delger oss detta receptet i matklubben oavsett varifrån det kommer. Jag har bakat det och det är fantastiskt bra och enkelt. Det här är en tillgång när jag upptäcker till min fasa att det oftast bara finns Hägges tårtbottnar i affären. Och just de tårtbottnarna är helt botten vad det gäller E-tillsatser.

 • Sanciya 26 juni 2013

  Hej jag undrar kan man lägga till kakao i receptet? Ifall hur mycket?

 • carmarino 19 juli 2013

  Vet inte om receptet kommer från ICA. Jag har ett gammalt tidningsurklipp, som jag fått från min mormor, med ett snarlikt recept. Tror det är från 1940-50-talet. Där kallas den mosskaka och bakas som en sockerkaka. Skillnaden i det receptet är att det bara är 1 tsk bakpulver och istället för vaniljsocker så tillsätter man rivet skal av en halv citron. Det kokande vattnet tillsätter man till sist. Annars är det precis samma. Oavsett varifrån receptet kommer så blir det en jättegod tårtbotten. Även som sockerkaka är det väldigt gott. Sanciya, tror nog du kan blanda i 1-2 msk kakao om du vill ha chokladbottnar. Jag testade en gång att byta ut en deciliter av mjölet mot marsanpulver. Det blev gott det med.

 • BeritI 17 april 2014

  Tack för detta recpt, blev jättebra ..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.