Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bäverhojt

Bäverhojt är ett kryddat brännvin där kryddningen nog kan anses aningen motbjudande för vissa. Vanligtvis kryddas brännvin med örter från växtriket, men här är det djurriket som bjuder på smaksättningen. Bävergället är två körtlar hos bävern med en gulvitaktig vätska som den avsöndrar för att markera revir. I bävergället finns bland annat salicylsyra och därför var bävergäll hårdvaluta inom läkemedelskonsten i äldre tider. Och det är alltså bävergället som är kryddan i snapsen Bäverhojt. körtlarna läggs i 40 procentig sprit som får dra i ungefär en månad. Det blir en stark essens som måste spädas för att överhuvudtaget vara drickbar. Doften sägs vara blommig och är faktiskt en av de fyra doftämnen från djurriket man använt inom parfymindustrin tillsammans med ambra, mysk & sibetolja.


Bäverhojt består av bävergäll och sprit. Man tillverkar det genom att låta könskörteln på bävern ligga o dra i brännvin minst en månad och sedan använder man detta som essens. Blanda ut det med mera b...

5
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.