Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bäverhojt så klart! Ett måste på alla julbord

(7 kommentarer)  
 • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

2-4-6-8 bäverhojt, man drick för å glöm å sen kan man börja å dans Eller 3-5-7-9 zingos! Vi dansar tills vi e nån annanstans!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Bäverhojt består av bävergäll och sprit. Man tillverkar det genom att låta könskörteln på bävern ligga o dra i brännvin minst en månad och sedan använder man detta som essens. Blanda ut det med mera brännvin och du har drickfärdig bäverhojt!
 2. Smakar satan, luktar terpentin och du kommer att lukta bäver i en vecka efteråt... Bäverhojt, smaken du aldrig kommer ihåg!
 3. OBS!! detta är inget skämt, detta är bäverhojt!

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • Limparion 31 juli 2008

  Skall definitivt testas så snart jag får tag på lite bäverkönskörtlar. Det verkar inte alltför svårt.

 • irko 22 oktober 2008

  Kul recept! Blir glad av att läsa det ÄNNU gladare om jag kan få tag på ingredienserna!

 • svartavingar 11 december 2010

  Skitkul!!! Hade en hysterisk stund med en god vän medans vi gjorde essens!!! Funderingar hurvida man skulle ta borthinnorna eller inte osv. Men nu är den på gång och kommer förhoppningsvis att bli en bra 45 års present!

 • mr_rosin90 8 mars 2011

  Vart kan man köpa Bäverhojt, om man inte har någon egen bäver att kastrera?

 • Olle Cykel 19 augusti 2023

  Frågan är fri, men svaret blir därefter: Har smakat en gång och...aldrig mer. En ungersk jägare drog mig avsides och bjöd mig att dela upplevelsen av den tinktur som förvarades i en gammal halvt genomskinlig, väl inrökt glasburk med skruvlock som rostat så flagor skrapade i gängorna. Lukten påminde svagt om skomakeri och reklambyrå(!) och hade ungraren inte pantomimvisat att den oljiga vätskan skulle inmundigas hade jag aldrig kunnat gissa det. Misstänksamt räckte jag tillbaka burken och lät honom likt en munskänk visa att jag inte skulle giftmördas. Han tog en slurk och utan en min gav han mig burken från Helvetet. All överlevnadsinstinkt jag någonsin kunnat uppbåda skrek i falcett: "DRICK INTE!" Jag trotsade varningarna och drack. Även om Helvetet inhyser Satan och han bränner hemma hade hans brygd icke kunnat mäta sig med denna, och de som påstår att simultan defekation, kräkning och urinage inte är möjligt ljuger grovt. Aldrig under min nästan 60-åriga levnad har jag haft något vidrigare i min mun; jag har ätit surströmming, slangat bensin och diesel, jag har tuggat friterade gräshoppor och ätit rå sillmjölke och minns detta som i ett romantiskt skimmer vid jämförelse. När man svalt bensin rapar man 95 oktan tre dagar i följd, surströmming fyra, men ungersk Bäverhojt rapar man i en vecka. Oavbrutet. Påståenden om Bäverhojts hälsoeffekter kan jag varken bekräfta eller dementera, men efter att ha överlevt kan jag intyga att det som inte dödar en gör en starkare: "Kom an, Covid, Ebola, Malaria, arsenik, flytande kväve, plutonium, nikotin, araber och samtliga svenska politiker, jag är BEVISLIGEN ödödlig efter en slurk av denna mölja!" Jag tvingade ungraren att lära mig några ungerska svordomar, vilket hjälpte lite grand. Till er som när en obotlig nyfikenhet på hur töjbara era neurologiska referensramar är säger jag: Lycka till, ni lär behöva det.

 • 3barnsmamma 11 september 2023

  Olle Cykel, fungerar alltså bäverhojt som en sprit? Kanske ett alternativ till min vodka efter en lång dag... 3barnsmamma

 • John Sjöberg 11 januari 2024

  Bäverhojt består av bävergäll och sprit. Och det är inte könskörteln som det stå på denna sida. Både bäverhanar och bäverhonor lagrar sekret i två gällpungar som sitter på buken. Det är inga körtlar, utan enbart hudsäckar av tvärstrimmig muskulatur. När urin hamnar i bävergällpungen koncentreras det och genomgår en kemisk process. Resultatet är bävergäll eller castoreum, en gulgrå eller svartbrun ostliknande massa som blir brun när den lufttorkar. Bävrarna använder sekretet naturligt för att markera revir

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.