Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagarens morotsbaguetter

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott bröd som passar lika bra till frukosten som till soppan. Det blir 4 baguetter eller 20 portionsbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin några minuter. Låt jäsa övertäckt i 1-1½ timme. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig, den ska vara ganska lös.
  2. Baguetter: Dela degen i 4 delar och forma baguetter. Lägg dem på en smord plåt och skåra eventuellt. Låt jäsa 20-30 minuter.
  3. Portionsbröd: Dela degen i två delar, rulla ut varje del till en längd, cirka 30 cm. Skär varje längd i 10 bitar. Låt jäsa 20-30 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på brödgaller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anette121 27 mars 2009

    Hej! Jättegott bröd som jag kommer att baka flera gånger. Lätt och enkelt även om degen var väldigt kletig. :-) Mvh Anette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.